Counselling in de natuur

Counselling is een non-directieve gesprekstechniek, waarmee je snel tot (zelf)inzicht komt. Met counselling verken je jouw innerlijke belevingswereld. Dat zijn je gevoelens en gedachten. Via deze verkenning ga je op zoek naar de antwoorden op jouw vragen en het maken van keuzes. Alleen jij weet immers wat het beste is voor jezelf.

De counselling wordt bij Aliantis uitgevoerd in de natuur. De natuur helpt je met de verkenning van je innerlijke belevingswereld. De wijze waarop jij de wereld om je heen ervaart, is een afspiegeling van jouw overtuigingen. De unieke en steeds afwisselende vormgeving van de natuur biedt je volop mogelijkheden tot (zelf)reflecties. Daarbij helpt het wandelen in de natuur om je te ontspannen. Dit bevordert het counsellingsproces.

Mindfulness in de natuur

Mindfulness betekent “waarnemen zonder oordeel”. Deze manier van waarnemen verruimt je blikveld. Als je ergens een oordeel over hebt, krijg je een kokervisie. Je ziet dan vooral wat binnen dit oordeel past. Met mindfulness laat je dit oordeel los. Dit vergroot je visie. Hierdoor komt nieuwe informatie in je bewustzijn, waardoor je andere keuzemogelijkheden hebt. Mindfulness versterkt je vermogen tot zelfreflectie en het helpt je te ontspannen. Daarom kun je mindfulnessoefeningen goed combineren met counselling.

De natuur heeft een rustgevend effect. Dit versterkt het proces van mindfulness. De natuur verkeert in zekere zin in de staat van mindfulness. De natuur is immers vol acceptatie en vrij van oordeel.

Counselling en kwaliteit

Directeur Gerda Baas staat als register counsellor ABvC® geregistreerd bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling onder nummer 110138. Hier lees je verder over kwaliteit en registraties.

De ABvC® is een ISO 9001 gecertificeerde beroepsorganisatie. De bedrijfsvoering en beroepsuitoefening van de bij de ABvC® aangesloten leden en organisaties zijn aan strikte normen gehouden. De ABvC® voert periodieke controles uit, waarmee opvolging van de regelgeving en kwaliteit van de beroepsuitoefening gewaarborgd zijn.