Onze missie

Vitale medewerkers en laag verzuim

Bondgenoot in het verminderen van stress.

Stress is de belangrijkste oorzaak van verzuim.

Stress kun je niet voorkomen, een burn-out wel!
Samen werken wij aan de oplossing.

Aliantis werd in 2016 opgericht en groeide dat jaar uit tot een landelijk werkende organisatie. Gerda Baas is initiatiefnemer van Aliantis. Gerda is psycho-sociaal therapeut en gespecialiseerd in stress- en burn-outklachten.

Gerda: “in 2009 raakte ik zelf burn-out. De arts vertelde dat ik een te hoge werkdruk had. Maar de echte oorzaak was dat ik mijzelf onvoldoende begrensde. Mijn eigen herstelproces bracht nieuwe inzichten en kennis over stressreductie. Daar ben ik als mens én als professional wijzer van geworden. Als ik mij toen van een aantal simpele dingen bewust was geweest, was ik nooit burn-out geraakt.

Zo ontstond mijn missie om mensen met stressklachten tijdig te helpen. Stress kun je niet voorkomen, maar een burn-out wél! Hier heb ik, mede door mijn eigen herstelproces, de sleutels voor in handen gekregen.

Met Aliantis en De Werkwandeling geef ik deze sleutels door aan medewerkers in Nederland. Maar liefst 1 op de 10 medewerkers staat op het punt om door stressklachten te gaan verzuimen. Een onacceptabel groot percentage. Gelukkig kunnen wij met het Vitaal Garantplan deze medewerkers tijdig bereiken en helpen. Zo voorkomen wij een hoop leed en verzuimkosten.

Het Vitaal Garantplan is dan ook een win-winsituatie voor iedereen”.

Voor de uitvoering van haar missie richtte Gerda Aliantis op. De naam Aliantis is afgeleid van “alliantie”, ofwel bondgenootschap.

Aliantis is de bondgenoot van het bedrijfsleven en haar medewerkers in het verminderen van stress.

Het Aliantisteam

Aliantis is een netwerkorganisatie. Ons vaste team bestaat uit ruim 80 zelfstandig gevestigd wandelcoaches.
Onze coaches zijn HBO opgeleid en gespecialiseerd in wandelcoaching, mindfulness en intuïtieve werkvormen.

Zij zijn professioneel, flexibel en gepassioneerd.

Samen zijn wij Aliantis.

Het heeft bewustzijn gebracht van oorzaken van oververmoeidheid, en hoe ik om ga met plannen en ambities, en mezelf daarin uitput.

Begin klein, denk groot