Informatie voor deelnemers

Wandelcoaching & psychische begeleiding

Stress? Maak je geen zorgen!

Het Aliantisteam staat voor je klaar

Wandelcoaching & psychische begeleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Bij de dienstverlening van Aliantis draait het om jou. Wij helpen je naar de door jou gewenste ontwikkeling, zodat je weer beter gaat functioneren. Ook als de onderliggende oorzaak persoonlijk is. Of het nu om stressklachten, psychische problemen of een ontwikkelingsvraagstuk gaat, wij helpen je om jouw betere ik te worden.


De Themawandeling

Medewerkers met een ontwikkelingsvraag volgen bij ons De Themawandeling. Dit traject bestaat uit 8 sessies wandelcoaching en een e-learnprogramma. Omdat stress vaak voorkomt, nemen wij ook bij dit traject de stress quickscan af. Vaak houdt een ontwikkelingsvraag verband met stress. Indien dit het geval blijkt, helpen wij je meteen met stressreductie. De Themawandeling is geschikt voor mensen met uiteenlopende ontwikkelingsvragen, zoals assertiviteit, omgaan met HSP, leiderschap, omgaan met veranderingen en baanverlies.


Psychische begeleiding

Medewerkers met psychische- en emotionele problemen worden door onze psychologen begeleid bij de oplossing of hantering van hun problematiek. Je kunt bij ons terecht voor trauma- en rouwverwerking, angst- en depressieklachten, vraagstukken over identiteit en geaardheid of als je een ingrijpende situatie op het werk hebt meegemaakt. Afhankelijk van jouw hulpvraag en in afstemming met jou, vindt de begeleiding wandelend of in een praktijkruimte plaats.


De Werkwandeling

Met De Werkwandeling van Aliantis herstel je in enkele weken van stressklachten. De Werkwandeling bestaat uit onderdelen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze snel stressklachten verminderen. Wij combineren ze. Hierdoor ontstaat een extra sterk stress herstellend effect. De meeste deelnemers herstellen binnen 1 maand van burn-outklachten. Ook jij kunt binnen enkele weken weer lekker energiek zijn!

De Werkwandeling bestaat uit 8 sessies wandelcoaching, een oefenprogramma voor thuis en een e-learnprogramma. We houden rekening met wat voor jou passend is. De wandelcoaching vindt plaats op basis van counselling en mindfulness. Jouw wandelcoach helpt je om beter met jouw stressfactoren om te gaan. Met het oefenprogramma werk je dagelijks aan het herstel van je stressklachten. Het e-learnprogramma leert je wat stress precies is en wat je kunt doen om er snel van te herstellen.


Preventief en curatief

Je hoeft geen burn-out te hebben om De Werkwandeling te volgen. Als je een stressvolle tijd doormaakt, blijf je met De Werkwandeling lekker in balans. Je kunt De Werkwandeling zowel curatief als preventief volgen.


Herstellen van stress en stressklachten

Er valt enorm veel te vertellen over stress en het herstellen van stress- en burn-outklachten. De belangrijkste informatie hierover hebben wij voor jou in 5 korte video’s op een rij gezet. Deze video’s maken onderdeel uit van ons stressherstelprogramma Stress de Baas.


 

Door De Werkwandeling heb ik geleerd grenzen te stellen en te ontspannen. Ik heb meer zelfvertrouwen en energie gekregen.

Onze dienstverlening, iets voor jou?


Wil jij graag begeleid worden door een ervaren en deskundige coach of psycholoog? Dan is onze dienstverlening iets voor jou! Twijfel je of onze werkwijze wel bij jou past? Ook dan is onze dienstverlening iets voor jou! Je mag onze dienstverlening namelijk altijd uitproberen. Je mag overigens altijd op ieder moment stoppen, als het je niet bevalt. Jij bent de baas over jouw traject. Ook als jouw werkgever de kosten betaalt.

Vergoeding door werkgevers

Tot op heden werden al onze trajecten vergoed door de werkgever. Het is voor hen een kostenbesparende oplossing. Onze dienstverlening helpt je om snel weer goed te functioneren op het werk. Daar heeft iedereen profijt van.

Werkgevers zijn blij met goed functionerende medewerkers. Als het niet goed gaat met jou, gaat het niet goed met de organisatie. Verzuim brengt hoge kosten en problemen met zich mee. Ook jouw werkgever vindt het fijn als je meedenkt in hoe jij jouw functionaliteit kan verbeteren of hoe je weer snel beter kan worden. Daarom wil jouw werkgever je daar vast bij helpen.

Psychische klachten of stress? Kom in actie!


Stress- en psychische klachten gaan meestal niet vanzelf over. Door hulp te vragen voorkom je verdere overbelasting en zorg je dat je weer herstelt. Laat je niet weerhouden door schuld en schaamte, zelfs niet als de oorzaak privé is. Dat is namelijk vaak het geval. Daarbij komen stressklachten en psychische problemen veel voor. 1 op de 5 medewerkers heeft er last van.

Hoe zit het met de vertrouwelijkheid?

Hierover kunnen wij kort zijn. Jouw privacy is bij ons 100% gegarandeerd. Aliantis is een door de overheid erkend zorgverlener. Wij volgen de privacywetgeving strikt op. Ook als jouw werkgever de opdrachtgever van jouw traject is en de kosten hiervoor betaalt.


Wij denken graag met je mee

Heb jij stressklachten of psychische problemen? Wil jij daar ook snel van herstellen? Wij staan voor je klaar!  Misschien twijfel je of onze hulpverlening wel bij jou past. Neem gerust contact met ons op om dit telefonisch te overleggen. Je hoort meteen wat wij voor jou kunnen doen. We kunnen je ook helpen met de aanvraag van een traject bij jouw werkgever. Dit doen we allemaal graag voor je. Gratis en zonder verplichtingen. Samen staan we sterk tegen stress.

Ik heb stress en ik zoek hulp