De Werkwandeling

Binnen een maand herstellen van stressklachten

Individuele stressreductietraining

Op basis van wandelcoaching en mindfulness

Leer wat stress is en hoe je dit snel kunt verminderen.
Ontdek je stressfactoren en hoe je die kunt hanteren of oplossen.

Stress is een gezonde lichamelijke reactie op iets wat je als spannend of als bedreigend ervaart. Een beetje stress voelt prettig. Je krijgt er energie van en je gaat er beter van presteren. Zolang je voldoende rustmomenten hebt, kan je lichaam goed overweg met stress.

Als je vaak stress hebt en onvoldoende tot rust komt, ontstaat chronische stress. Dat is ongezond. Bij chronische stress stapelen stresshormonen zich op in je lichaam. Dit ontregelt je lichaam. Hierdoor ontstaan allerlei klachten, zoals: vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, slaapproblemen en een verzwakt immuunsysteem.  Ook raak je snel geïrriteerd en ga je piekeren. Omdat je daardoor nog meer stresshormonen aanmaakt, ontstaat een neerwaartse spiraal.

Hoe langer chronische stress aanhoudt, hoe meer psychische- en fysieke klachten ontstaan. Uiteindelijk kun je ernstig ontregeld en uitgeput raken. Dit heet een burn-out.

Stress kun je niet voorkomen, maar overbelasting door stress wel. Als je op een goede manier met stress omgaat, blijf je gezond. Ook als je in stressvolle omstandigheden verkeert.

Herstellen van stress

Een hormonale disbalans los je niet op met een rustkuur. Wel met speciale oefeningen waardoor je lichaam de stresshormonen afbreekt en ontspanningshormonen aanmaakt. Onze stressreductietraining De Werkwandeling bevat deze oefeningen. De effecten van deze oefeningen zijn direct merkbaar. Dit stimuleert je om de oefeningen te doen. De meeste deelnemers zijn na 1 maand al flink hersteld van stressklachten.

Om goed te kunnen herstellen van stress, is het belangrijk dat je jezelf voldoende gaat begrenzen en dat je jouw stressfactoren goed leert hanteren. Jouw wandelcoach helpt je hierbij.

Door De Werkwandeling heb ik geleerd grenzen te stellen en te ontspannen. Ik heb meer zelfvertrouwen en energie gekregen.

De Werkwandeling

De Werkwandeling bestaat uit 8 wandelcoachsessies van 1 uur. Je wandelcoach helpt je om inzicht te krijgen in je stressfactoren en hoe je die het beste kunt hanteren of oplossen. Je krijgt van oefeningen voor thuis. Hiermee herstel je snel van stress. We houden rekening met wat voor jou passend is.

De Werkwandeling is op basis van mindfulness. Mindfulness betekent “aandachtig waarnemen zonder oordeel”. Dat helpt goed tegen piekeren en het werkt ontspannend. Wandelen in de natuur helpt ook goed tegen stress. Daarom vindt onze training met een wandeling in de natuur plaats.

Vóór en na De Werkwandeling nemen wij een test af. Hierdoor zie je precies wat De Werkwandeling je hebt opgeleverd.

Na afloop van De Werkwandeling krijg je 1 jaar toegang tot een online vervolgtraining. Deze training helpt je met time management, het bereiken van passende doelen, het verbeteren van relaties en mindfulness.

Aan de slag met stressreductie

Heb jij last van stressklachten of verkeer je in stressvolle omstandigheden? Dan is De Werkwandeling iets voor jou. Vraag vandaag nog De Werkwandeling aan bij je werkgever.

Twijfel je of De Werkwandeling bij je past? Dat is geen probleem. Je kunt De Werkwandeling uitproberen. Als het niet bevalt, kun je op ieder moment stoppen.

Wil je ook graag De Werkwandeling volgen, maar is je werkgever nog niet bekend met de Werkwandeling? Neem dan contact met ons op. Wij gaan vrijblijvend met je werkgever of je bedrijfsarts in gesprek. Je kunt ze ook vast onze brochure laten zien.

De meeste werkgever geven toestemming voor De Werkwandeling. Een vlot herstel is tenslotte ook voor je werkgever fijn.

Stress ligt overal op de loer. Maar liefst 1 op de 10 medewerkers is overbelast. Dat is erg jammer, omdat dit niet nodig is. Stress… je kunt er iets tegen doen. Wij helpen je hier graag bij.

Start vandaag nog een Werkwandeling