De Werkwandeling,

snel herstellen van stress- en burnoutklachten.

Stress? Maak je geen zorgen!

Snel herstellen van stress

met De Werkwandeling

Met De Werkwandeling van Aliantis herstel je in enkele weken van stressklachten. De Werkwandeling bestaat uit onderdelen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze snel stressklachten verminderen. Wij passen deze onderdelen gecombineerd toe. Hierdoor ontstaat een geweldig stress herstellend effect.

Aliantis werkt al sinds 2016 met De Werkwandeling. Wij testen alle deelnemers. Daarom kennen wij het resultaat. Maar liefst 94% van de deelnemers verbetert binnen 1 maand zijn energie, concentratievermogen, motivatie en fysiek welbevinden.

Stress kun je niet voorkomen, maar overbelasting door stress wel. Als je op een goede manier met stress omgaat, blijf je gezond. Ook als je in stressvolle omstandigheden verkeert.

Heb jij last van stressklachten of een burn-out? Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis advies.

Stress, chronische stress en burn-out.

Stress is een gezonde reactie op iets wat je als spannend of bedreigend ervaart. Je lichaam maakt dan stresshormonen aan. Dit geeft in eerste instantie een prettig effect. Je krijgt er energie van en je gaat er beter door presteren. Zolang je jezelf na het stressmoment de gelegenheid geeft om te ontladen en tot rust te komen, kan je lichaam prima overweg met stress.

Als je veel stressmomenten hebt, ontstaat chronische stress. Je lichaam heeft dan te weinig gelegenheid gekregen om van stress te herstellen. De stresshormonen stapelen zich op in je lichaam. Stresshormonen ontregelen je brein. Hierdoor ontstaan allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals: vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, slaapproblemen, irritatie en piekeren. Deze klachten geven ook weer stress. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Als je deze cirkel niet kunt doorbreken, worden de klachten steeds erger.

Hoe langer chronische stress aanhoudt, hoe meer je brein ontregeld raakt door stresshormonen. Uiteindelijk raak je compleet ontregeld en uitgeput. Dit heet een burn-out.

Snel herstellen van stress- en burn-outklachten.

Een burn-out ontstaat door een hormonale ontregeling door stress. Dit los je niet op met een rustkuur. Wel met speciale oefeningen waarmee je stresshormonen afbreekt en ontspanningshormonen aanmaakt. Het programma van onze stressreductietraining De Werkwandeling bevat deze oefeningen. De effecten van deze oefeningen zijn direct merkbaar. Dit stimuleert je om de oefeningen te doen. De meeste deelnemers zijn na 1 maand al flink hersteld van stressklachten.

Stress niet kunt voorkomen, maar een burn-out wel. Heb jij last van stressklachten of heb je een burn-out? Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.

Door De Werkwandeling heb ik geleerd grenzen te stellen en te ontspannen. Ik heb meer zelfvertrouwen en energie gekregen.

De Werkwandeling.

De Werkwandeling bestaat uit 8 wandelcoachsessies. Deze vinden bij jou in de omgeving plaats in de natuur. Jouw wandelcoach leert je omgaan met jouw stressfactoren. Thuis volg je een oefenprogramma. Daarmee herstel je snel van stress. We houden rekening met wat voor jou passend is.

De Wandelcoach begeleidt je op basis van counselling. Bij counselling staat jouw beleving centraal. Je wordt benaderd vanuit empathie ofwel meevoelen en onvoorwaardelijke acceptatie.

Tijdens de wandelcoachsessie worden mindfulnessoefeningen gedaan. Mindfulness betekent “waarnemen zonder oordeel”. Zo kun je de situatie met een open blik onderzoeken. Dit leidt tot inzicht, bewustwording en goed passende keuzes.

Wij werken in de natuur. De natuur nodigt uit tot zelfreflectie en creativiteit. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en oplossingen.

Vóór en na het Werkwandeltraject vul je een test in. Aan het eind van De Werkwandeling zie je precies wat jouw inspanningen je hebben opgeleverd. Na afloop van De Werkwandeling werk je met een e-learnprogramma verder aan het verbeteren van je mentale fitheid.

Aan de slag met stressreductie.

Heb jij last van stressklachten? Dan is De Werkwandeling iets voor jou! Twijfel je of De Werkwandeling bij je past? Dan is De Werkwandeling ook iets voor jou. Je kunt De Werkwandeling namelijk uitproberen. Als het niet bevalt, kun je op ieder moment stoppen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend meer informatie.

Maar liefst 1 op de 10 medewerkers is overbelast door stress. Met De Werkwandeling besparen werkgevers flink op verzuimkosten. Daarom is ook jouw werkgever vast bereid om voor jou De Werkwandeling te vergoeden.

Heb jij stressklachten en wil jij snel herstellen met De Werkwandeling? Laat het ons weten. Wij helpen je bij het aanvragen van De Werkwandeling bij jouw werkgever of bedrijfsarts. Gratis en vrijblijvend.

Ik heb stress en ik zoek hulp.