De Werkwandeling,

snel herstellen van stress- en burnoutklachten.

Stress? Maak je geen zorgen!

Snel herstellen van stress

met De Werkwandeling

Met De Werkwandeling van Aliantis herstel je in enkele weken van je  stressklachten. De Werkwandeling bestaat uit onderdelen en oefeningen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze snel stressklachten verminderen. Wij passen deze onderdelen gecombineerd toe. Hierdoor ontstaat een extra stress herstellend effect. De meeste deelnemers herstellen binnen 1 maand van burn-outklachten. Zij voelen zich weer energiek en hebben weer een normaal concentratievermogen.

De Werkwandeling bestaat uit wandelcoaching, een oefenprogramma en een e-learnpgromma. De wandelcoach helpt je om beter met jouw stressfactoren om te leren gaan. Met het oefenprogramma werk je dagelijks aan het herstel van je stressklachten. Het e-learnprogramma leert je wat stress precies is en wat je kunt doen om er snel van te herstellen.

Preventief en curatief

Je kunt De Werkwandeling curatief toepassen, om in enkele weken tijd te  herstellen van stress- of burn-outklachten. Als je een belastende periode doormaakt, kun je De Werkwandeling preventief toepassen.

Stress kun je niet voorkomen, maar overbelasting door stress wel. Als je op een goede manier met stress omgaat, blijf je ongeacht je omstandigheden gezond.

Herstellen van stress en stressklachten

Er valt enorm veel te vertellen over stress en het herstellen van stress- en burn-outklachten. De belangrijkste informatie hierover hebben wij voor jou in 5 korte video’s op een rij gezet. Deze video’s maken onderdeel uit van ons stressherstelprogramma Stress de Baas.


 

Door De Werkwandeling heb ik geleerd grenzen te stellen en te ontspannen. Ik heb meer zelfvertrouwen en energie gekregen.

De Werkwandeling

De Werkwandeling bestaat uit 8 wandelcoachsessies. Deze vinden bij jou in de omgeving plaats in de natuur. Jouw wandelcoach leert je omgaan met jouw stressfactoren. Thuis volg je een oefenprogramma. Daarmee herstel je snel van stress. We houden rekening met wat voor jou passend is.

De Wandelcoach begeleidt je op basis van counselling. Bij counselling staat jouw beleving centraal. Je wordt benaderd vanuit empathie ofwel meevoelen en onvoorwaardelijke acceptatie.

Tijdens de wandelcoachsessie worden mindfulnessoefeningen gedaan. Mindfulness betekent “waarnemen zonder oordeel”. Zo kun je de situatie met een open blik onderzoeken. Dit leidt tot inzicht, bewustwording en goed passende keuzes.

Wij werken in de natuur. De natuur nodigt uit tot zelfreflectie en creativiteit. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en oplossingen.

Vóór en na het Werkwandeltraject vul je een test in. Aan het eind van De Werkwandeling zie je precies wat jouw inspanningen je hebben opgeleverd. Na afloop van De Werkwandeling werk je met een e-learnprogramma verder aan het versterken van je mentale fitheid.

Stressreductie, iets voor jou?

Heb jij last van stressklachten? Dan is De Werkwandeling iets voor jou! Twijfel je of De Werkwandeling bij je past? Dan is De Werkwandeling ook iets voor jou. Je kunt De Werkwandeling namelijk altijd uitproberen. Als het je niet bevalt, kun je op ieder moment stoppen.

Vergoeden werkgevers De Werkwandeling?

Verzuim brengt voor werkgevers hoge kosten en andere problemen met zich mee. Jouw werkgever vindt het fijn als jij meewerkt aan het voorkomen of het oplossen van verzuim door stress. Daar wil jouw werkgever je vast bij helpen.

Stressklachten gaan meestal niet vanzelf over. Vraag hulp en maak stressklachten op het werk bespreekbaar. Ook als de oorzaak privé is.

De meeste werkgevers vergoeden De Werkwandeling.  Het is voor hen een kostenbesparende oplossing. Het helpt je snel om weer goed te functioneren op het werk. Daar heeft iedereen profijt van.

Heb jij stressklachten en wil jij snel herstellen met De Werkwandeling? Laat het ons weten. Wij helpen je bij het aanvragen van De Werkwandeling bij jouw werkgever+. Gratis en vrijblijvend.

Ik heb stress en ik zoek hulp.