De Themawandeling

Wandelcoaching en persoonlijke ontwikkeling

De Themawandeling en wandelcoaching

Beter functioneren en oplossen van problemen

Snel starten en snel resultaat

De Themawandeling

De Themawandeling is een wandelcoachtraject voor medewerkers die hun functionaliteit op het werk willen verbeteren. Bij de Themawandeling kunnen  uiteenlopende ontwikkelingsvraagstukken worden ingebracht, van Assertiviteit tot Zingeving. Denk aan hulpvragen over geaardheid op het werk, time management, rouwverwerking, werkgeluk en hoog gevoeligheid (HSP).

De Themawandeling is op basis van wandelcoaching en counselling. Bij counselling staat de belevingswereld van de deelnemer centraal. Counselling is een fijne gesprektechniek waarbij empathie ofwel meevoelen en onvoorwaardelijke acceptatie centraal staan. De coach spiegelt wat er in de deelnemer omgaat. Dit versnelt het zelfinzicht en de bewustwording.

Tijdens onze wandelcoachsessies werken we met waarnemingsoefeningen. Deze mindfulwerkwijze helpt om de situatie met een open blik onderzoeken. Dit leidt tot bewustwording, acceptatie, nieuwe inzichten en goed passende keuzes. Wij werken in de natuur. De natuur nodigt uit tot zelfreflectie en creativiteit.

Zelfredzaamheid en eigen verantwoording staan bij Aliantis centraal. Wij helpen om lastige situaties te accepteren en te hanteren. Met oefeningen en praktijkopdrachten kom de deelnemer snel tot ontwikkeling en worden nieuwe gedragspatronen aangeleerd. Veranderen doe je zelf. Wij helpen er graag bij.

De Themawandeling bevat 8 individuele sessies wandelcoaching binnen 12 weken. Na afloop blijft de deelnemer met ons voortgangsadvies en ons e-learnprogramma zelfstandig verder werken aan zijn ontwikkeling.

Stress komt veel voor. Stress veroorzaakt uiteenlopende functioneringsproblemen. Daarom controleren wij met een stresstest of stress een onderliggende rol speelt bij het ontwikkelingsvraagstuk. Als dit het geval is, wordt stressreductie onderdeel van het traject.


De kenmerken van De Themawandeling

  • Kortlopend en effectief ontwikkeltraject voor uiteenlopende ontwikkelingsvragen
  • 8 sessies individuele wandelcoaching binnen 12 weken
  • Bevordert zelfinzicht en zelfredzaamheid
  • Afname stress quickscan
  • Toegang tot het e-learnprogramma
  • Eindrapportage met voortgangsadvies voor de deelnemer
  • Overzicht van de gemiddelde testresultaten (vanaf 5 deelnemers)
  • Eenvoudig aanmelden en binnen 1 week starten

Wandelcoaching

Samen met een ervaren en HBO opgeleid wandelcoach werken aan een persoonlijk, relationeel of werkgerelateerd vraagstuk. Al wandelend is het makkelijker om lastige onderwerpen te bespreken. De natuurlijke omgeving draagt bij tot ontspanning en bewustwording.

Wandelcoaching is effectiever dan gewone coaching. Wandelcoaching heeft wetenschappelijk aantoonbare significante positieve effecten op (werk)stress, welzijn en gezondheid.


Doelgroep

De Themawandeling is geschikt voor psychisch gezonde medewerkers met een ontwikkelingsvraagstuk. Onze wandelcoachtrajecten zijn niet geschikt voor de behandeling van een psychische aandoening, traumaverwerking of verslaving. Hiervoor verwijzen wij door naar specialistische hulpverlening. Wel kunnen wij  gedurende de GGZ wachtlijstperiode coaching verzorgen voor stabilisatie, ontspanning, acceptatie en begrenzing.


 

 

Het heft in handen