Resultaten

Op korte en lange termijn

Resultaten Vitaal Garantplan

Binnen 3 maanden een gezonde organisatie

Met het Vitaal Garantplan vitaliseert u in enkele weken uw overbelaste medewerkers.
Moeiteloos, want zij ervaren onze dienstverlening als een cadeautje.

Effect 1

Het verzuim neemt af.

Resultaten Vitaal Garantplan

De Werkwandeling voorkomt dat medewerkers door stress gaan verzuimen.

Bij aanvang van De Werkwandeling scoorden de deelnemers met groot risico om te gaan verzuimen door stress, gemiddeld 87 punten. Vanaf 76 punten is er een groot risico op verzuim.

Na 1 maand scoorden deze deelnemers met gemiddeld 58 punten. Dat is ver binnen de gezonde norm. Bij ruim 80% was na 1 maand het risico om te gaan verzuimen verdwenen. Bij de overige deelnemers was het risico op verzuim sterk verminderd.

Effect 2

Snel herstel van stressklachten.

Resultaten Vitaal Garantplan

De Werkwandeling ondersteunt het herstel en de re-integratie van medewerkers met stress- en burn-outklachten.

Bij aanvang van De Werkwandeling hadden deze medewerkers voornamelijk last van ernstige vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen.

Na 1 maand scoorde ruim 65% van deze deelnemers weer binnen de gezonde norm. Bij de overige deelnemers waren de klachten verminderd. Zij hebben langer hersteltijd nodig.

Effect 3

Duurzame preventief effect.

Het preventieve effect van onze dienstverlening is duurzaam. Na 6 maanden geeft 97% van de deelnemers aan nog altijd minder last van stress te hebben.

Deze deelnemers zijn zelfredzaam geworden in stressreductie. Zij hebben geleerd stress tijdig bij zichzelf op te merken en zij kunnen stress bij zichzelf verminderen. Zij blijven ook in stressvolle omstandigheden in balans.

Stress kun je niet voorkomen, een burn-out wel. Aliantis leert medewerkers op een gezonde manier met stress om te gaan. Daar hebben zij een levenslang plezier van.

Ik vond het geweldig! Het heeft mij geholpen om uit het cirkeltje van stress te stappen. Dit met de handvaten die ik gekregen heb.