Informatie voor deelnemers

De Themawandeling & wandelcoaching

Aan de slag met jezelf

Het Aliantisteam staat voor je klaar

De Themawandeling en de Werkwandeling

Persoonlijke begeleiding

Bij de dienstverlening van Aliantis draait het om jou. Wij helpen je naar de door jou gewenste ontwikkeling, zodat je weer beter gaat functioneren. Ook als de onderliggende oorzaak persoonlijk is. Of het nu om stressklachten, psychische problemen of een ontwikkelingsvraagstuk gaat, wij helpen je om jouw betere ik te worden.


Vertrouwelijkheid

Jouw belangen staan bij Aliantis voorop. Alle informatie over jou , inclusief jouw testuitslagen, houden wij strikt geheim. In ons Privacyreglement lees je hier meer over. Jouw verhaal is bij jouw coach 100% veilig. Dit vertrouwen is overigens wettelijk beschermd én noodzakelijk voor een goed coachtraject.


De Themawandeling

Medewerkers met een ontwikkelingsvraag volgen bij ons De Themawandeling. Bij de Themawandeling kun je voor uiteenlopende vraagstukken terecht, zoals omgaan met veranderingen, leiderschap, HSP en verbeteren van werkgeluk. Ook kunnen wij je helpen met zeer persoonlijke thema’s als rouwverwerking en gendertransitie op het werk. De Themawandeling bestaat uit 8 sessies wandelcoaching in jouw omgeving.

Stress komt vaak voor. Stress is van grote invloed op je functionaliteit. Daarom nemen wij ook bij de Themawandeling een Stress Quickscan af. Zo nodig helpen wij je meteen met stressreductie.


De Werkwandeling

Met De Werkwandeling van Aliantis herstel je in enkele weken van stress- en burn-outklachten. De Werkwandeling bestaat uit onderdelen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze snel stressklachten verminderen. Wij combineren ze. Hierdoor ontstaat een extra sterk stress herstellend effect. De meeste deelnemers herstellen binnen 1 maand van burn-outklachten. Ook jij kunt binnen enkele weken weer lekker energiek zijn!

De Werkwandeling bestaat uit 8 sessies wandelcoaching, een oefenprogramma voor thuis en een e-learnprogramma. We houden rekening met wat voor jou passend is. De wandelcoaching vindt plaats op basis van counselling en mindfulness. Jouw wandelcoach helpt je om beter met jouw stressfactoren om te gaan. Met het oefenprogramma werk je dagelijks aan het herstel van je stressklachten. Met het e-learnprogramma leer je wat stress precies is en wat je kunt doen om er snel van te herstellen.


Preventief en curatief

Je hoeft geen burn-out te hebben om De Werkwandeling te volgen. Je kunt De Werkwandeling zowel curatief als preventief volgen. Als je een stressvolle tijd doormaakt, blijf je met De Werkwandeling lekker in balans.


Herstellen van stress en stressklachten

Er valt enorm veel te vertellen over stress en het herstellen van stress- en burn-outklachten. De belangrijkste informatie hierover hebben wij voor jou in 5 korte video’s op een rij gezet. Deze video’s maken onderdeel uit van ons stressherstelprogramma Stress de Baas.


 


Door De Werkwandeling heb ik geleerd grenzen te stellen en te ontspannen. Ik heb meer zelfvertrouwen en energie gekregen.

Onze dienstverlening, iets voor jou?


Wil jij graag begeleid worden door een ervaren en HBO opgeleid coach? Dan is onze dienstverlening iets voor jou! Twijfel je of onze werkwijze wel bij jou past? Ook dan is onze dienstverlening iets voor jou! Je mag onze dienstverlening namelijk altijd uitproberen. Of op ieder moment stoppen, als het je niet bevalt. Jij bent de baas over jouw traject. Ook als jouw werkgever de kosten betaalt.
“Mijn coach was TOP! Veel geleerd en ongelooflijk snel hersteld. Dankbaar!” Karim, medewerker klantenservice

Vergoeding door werkgevers

Tot nu toe vergoeden de werkgevers onze dienstverlening. Werkgevers zijn blij als jij in actie komt als je last hebt van stressklachten. Met De Werkwandeling verbeter je snel je vitaliteit en je functionaliteit. Daar hebben jij en jouw werkgever profijt van.

“Toen Frans vroeg of hij De Werkwandeling mocht volgen, was ik meteen enthousiast. De Werkwandeling is wetenschappelijk onderbouwd en geeft snel resultaat. Blij dat Frans weer de oude is.” Janneke, HR manager

Stressklachten? Kom in actie!


Stressklachten gaan meestal niet vanzelf over. Door hulp te vragen voorkom je verdere overbelasting en zorg je dat je weer herstelt. Laat je niet weerhouden door schuld en schaamte, ook niet als de oorzaak privé is. Dat is namelijk vaak het geval. Daarbij komen stressklachten veel voor. Ruim 1 op de 10 medewerkers heeft er last van.

Hoe zit het met de vertrouwelijkheid?

Hierover kunnen wij kort zijn. Jouw privacy is bij ons 100% gegarandeerd. Aliantis is een door de overheid erkend zorgverlener. Wij volgen de privacywetgeving strikt op. Ook als jouw werkgever de opdrachtgever van jouw traject is en de kosten hiervoor betaalt.


Wij denken graag met je mee

Heb jij stressklachten en wil je snel daar ook snel van herstellen? Wij staan voor je klaar!  Twijfel je jouw klachten stressklachten zijn? Neem contact met ons voor een gratis telefonisch overleg. Je hoort meteen wat wij voor jou kunnen doen. We kunnen je ook helpen met de aanvraag van een gratis traject bij jouw werkgever. Dit doen we allemaal graag voor je. Zonder kosten en zonder verplichtingen. Samen staan we sterk tegen stress.

Ik heb stress en ik zoek hulp