Vitaal Garantplan

Een gezonde organisatie bestaat uit gezonde medewerkers

Vitale medewerkers, een gezonde zaak!

Investeren waar het nodig is met gegarandeerd resultaat

Aliantis detecteert overbelaste medewerkers en voorkomt dat zij gaan verzuimen.

Stress is de belangrijkste oorzaak van verzuim. Maar liefst 1 op de 10 medewerkers is overbelast. Zij lopen groot risico om (langdurig) te gaan verzuimen.  Daarbij brengen zij kosten met zich mee, omdat zij niet goed functioneren. Aliantis spoort deze medewerkers met een test op. Wij leren hen stress bij zichzelf te herkennen en te verminderen. Na 1 maand is bij ruim 80% van onze deelnemers de vitaliteit verbeterd en het risico om te gaan verzuimen verdwenen. Het effect is duurzaam. Na 6 maanden hebben de deelnemers nog altijd minder last  van stress.

Doelgerichte preventie is lonend

Gemiddeld is 1 op de 10 medewerkers overbelast. Zij vertonen presenteïsme en lopen groot risico om langdurig te gaan verzuimen.

De kosten hiervan kunnen bij een modaal loon oplopen tot 100k. Hier komen nog de kosten van vervanging bij!

Met het Vitaal Garantplan van Aliantis krijgt u grip op mentale overbelasting. Vanwege de effectiviteit van onze dienstverlening en de hoge kosten die daarmee worden bespaard, loopt het rendement van uw investering op tot wel 3500%!

Stress kun je niet voorkomen. Overbelasting door stress wel! Wij leren het uw  medewerkers graag. Daar heeft u beiden lang plezier van.

Van overbelast naar vitaal

Overbelaste medewerkers lopen groot risico om langdurig te gaan verzuimen. Dit kan eenvoudig worden voorkomen, als zij tijdig leren wat stress is en hoe je er van kunt herstellen.

Overbelaste medewerkers zijn zich vaak niet bewust dat zij overbelast zijn. Dit maakt het lastig om hen tijdig een interventie aan te bieden. Daarom test Aliantis medewerkers op mentale overbelasting. Wij leren de overbelaste medewerkers wat stress is en hoe zij dit bij zichzelf kunnen verminderen. Hiervoor volgen zij bij ons De Werkwandeling.

De Werkwandeling is onze effectieve stressreductietraining. Deze training is op basis van wandelcoaching en mindfulness. Gedurende de training werkt de medewerker aan zijn herstel en leert hij op een gezonde manier stress hanteren.


Het Vitaal Garantplan

Het Vitaal Garantplan is eenvoudig inzetbaar. Binnen enkele weken hebben wij uw afdeling of organisatie gescreend en volgen uw overbelaste medewerkers onze vitaliteitstraining De Werkwandeling.

Het Vitaal Garantplan is een effectieve preventietool. Na 1 maand is bij 80% van de overbelaste medewerkers het hoge risico op verzuim afgewend. Deze medewerkers zijn weer voldoende vitaal. Het effect is duurzaam. Na 6 maanden hebben zij nog altijd minder last van stress.

Aliantis betrekt alle medewerkers bij het Vitaal Garantplan. Zij krijgen informatie over stressreductie en toegang tot een E-learnprogramma. Hiermee kunnen zij gedurende 1 jaar hun mentale fitheid verbeteren.

U kunt het Vitaal Garantplan periodiek herhalen. Zo biedt u overbelaste medewerkers direct hulp en voorkomt u onnodig verzuim.


Tip: vraag vandaag nog een pilot aan voor een afdeling met frequent verzuim. Dan bespaart u al binnen enkele weken op verzuimkosten.

Waarom u het Vitaal Garantplan wilt inzetten

Het Vitaal Garantplan biedt u een eenvoudig inzetbaar programma waarmee u voorkomt dat overbelaste medewerkers gaan verzuimen.

Vanwege de effectiviteit van het Vitaal Garantplan en de hoge kosten die u daarmee bespaart, kan het rendement van uw investering oplopen tot 3500%.

Snelle en slimme oplossing

Met het Vitaal Garantplan investeert u voornamelijk in de groep medewerkers die overbelast zijn. Zij brengen al kosten met zich mee en lopen daarbij groot risico om langdurig te gaan verzuimen.

Aliantis is gespecialiseerd in mentale fitheid.  Na 1 maand is uw overbelaste medewerker weer voldoende vitaal. Het risico op langdurig verzuim is duurzaam afgewend.

Heeft mij erg geholpen en inzichtelijk gemaakt wat mijn struikelblokken zijn. Ik weet wat ik kan doen om mijn stress te verminderen.

Samen vitaliteit vormgeven! Dat doen we bij:

  1. Abrona: Blijere en energiekere medewerkers, dalend verzuim.
  2. Bartimeus: Snelle training met meetbaar resultaat.
  3. Reinaerde: De medewerker kwam zelf met het voorstel.

Ook deze organisaties zetten onze dienstverlening in:

Begin klein, denk groot